Thumb
11 Jun

Uspešno izveden kvalifikacijski turnir Plazma Športnih iger mladih v ulični košarki 3 na 3 v EUROPARKU Maribor

V soboto, 8. junija 2024, smo ob lepem in toplem vremenu v Europarku Maribor uspešno izvedli turnir ulične košarke za učence in učenke osnovnih ter srednjih šol Maribora in okolice. Ta turnir je bil eden izmed petih kvalifikacijskih turnirjev za prvaka Slovenije v sklopu Plazma Športnih iger mladih. Finalni turnir bo potekal v Ljubljani.

“Navdušeni smo nad uspehom kvalifikacijskega turnirja ulične košarke 3 na 3 v Europarku Maribor, ki je potekal v okviru Plazma Športnih iger mladih. Veseli nas, da smo lahko mladim košarkarjem ponudili priložnost, da pokažejo svoj talent in se pomerijo v prijateljskem in športnem duhu. Ta turnir je bil eden izmed petih kvalifikacijskih dogodkov, ki vodijo do finalnega turnirja v Ljubljani. Z veseljem opažamo, da se je dogodka udeležilo kar 37 ekip iz Maribora in okolice, kar kaže na veliko zanimanje za ulično košarko med mladimi. Verjamem, da so tovrstni športni dogodki izjemno pomembni za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga med mladimi ter za krepitev skupnosti in prijateljstva. Vsem ekipam, ki so se uvrstile na finalni turnir, želim veliko sreče in uspeha. Komaj čakamo, da jih vidimo v akciji v Ljubljani” je povedal direktor Plazma Športnih iger mladih Slovenije Boris Mikuž. 

Na zgornjem parkirišču Europarka so pripravili štiri igrišča za ulično košarko s pripadajočo opremo, ozvočenjem, šotorom za vodenje tekmovanja, mize in klopi za sodelujoče in gledalce ter pitnikom za vodo. Centralno igrišče je imelo modro podlago za igranje na katerem smo lahko spremljali lepe košarkaške poteze. 

Tekmovanje je potekalo v 11 kategorijah: tri kategorije za fante osnovne šole, dve kategoriji za fante srednje šole, tri kategorije za dekleta osnovne šole, dve kategoriji za dekleta srednje šole ter članska kategorija. Turnir je trajal od 11. do 15. ure.

Sodelovalo je 29 osnovnošolskih ekip, 5 srednješolskih ekip in 3 ekipe odraslih – skupno 37 ekip. V zanimivih tekmah ulične košarke je sodelovalo veliko mladih košarkarjev iz Maribora in okolice, vključno s Šoštanjem, Lenartom in Slovensko Bistrico. Ob koncu turnirja so zmagovalci po kategorijah dobili medalje. 

“Šport povezuje in navdihuje, zato je naša misija, da mladim omogočimo čim več priložnosti za sodelovanje in rast v športu. Zahvaljujem se vsem, ki so nas podprli pri tej misiji, in se veselim prihodnjih dogodkov, ki bodo še naprej spodbujali športni duh in veselje do igre,” je povedal Matej Pogačar direktor športov Plazma Športne iger mladih v Sloveniji. 

Prve tri ekipe iz vsake kategorije so se uvrstile na finalni turnir, ki bo potekal v Ljubljani. 

Za več informacij o finalnem turnirju spremljajte našo spletno stran www.sportneigremladih.com.

VIR: Športne igre mladih