Thumb
20 Nov

SLOVENIA-TÜRKIYE BUSINESS FORUM – povratni obisk močne gospodarske delegacije iz Turčije tudi ob prisotnosti mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD

Ob obisku turške gospodarske delegacije se je v ljubljanskem hotelu Grand Plaza ravnokar zaključilo pomembno poslovno srečanje. Dogodka v organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija, Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Foreign Economic Relations Board of Türkiye (DEİK), so se udeležili številni predstavniki domačih in turških podjetij. Zbrane so uvodoma nagovorili Veleposlanica Republike Turčije,  Nj. Eksc. Aylin Taşhan (na sliki s Predsednikom VZMD), predsednik Turško-slovenskega poslovnega sveta pri DEIK, Fatih Canpolat, in Direktor Centra za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici, Matej Rogelj, sledile pa so predstavitve poslovnih okolij obeh držav ter bilateralni sestanki in neformalni pogovori. Turčija je 19. največja ekonomija sveta, s Slovenijo pa ima preko 2 milijardi € blagovne menjave.  

Med predstavniki 46 slovenskih podjetij se je dogajanja aktivno udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je priložnost izkoristil za pogovore in predstavitve iz naslova prizadevanj mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international. S slednjima je VZMD v Turčiji aktiven že dlje časa. Med drugim je mag. Verbič tudi lani sodeloval v gospodarski delegaciji, ki je ob obisku Predsednika RS, Boruta Pahorja, pri Predsedniku Republike Turčije, Recep Tayyip Erdoganu, obiskala Ankaro in Carigrad. V preteklih letih pa se je mag. Verbič udeležil več mednarodnih dogodkov, kot so Forum Evropske mreže poslovnih angelov (VIDEO: https://youtu.be/G7Cab3GriYY), srečanje Mednarodnega sklada za vzdržni mir in razvoj in Mednarodnega sklada Črnega in Kaspijskega morja ter Generalna skupščina Evropskega združenja delničarjev.

VIR: VZMD